Molitve

Tekstovi iz evanđelja za meditaciju

Draga braćo i sestre u Kristu!

Vrijeme je ljetnih praznika, vrijeme koje možemo posvetiti druženju s našim Gospodinom. Predlažemo Vam teme "Isusovih čudesa" za meditaciju. Tekstove iz Evanđelja možete naći na web stranici Zajednice Krista kralja (Molitve).

Božji blagoslov i mir!

 

Krunica pobjede

Oče naš, Zdravo Marijo, Vjerovanje.

(Na velika zrnca Gospine krunice: 1 x)
“Ali oni ga pobijediše krvlju Jaganjčevom
i riječju svojega Svjedočanstva.” (Otk 12, 11)

(Na mala zrnca: 10 x)
Krvi Kristova, pobjednice zlih duhova,
spasi nas!

(Na kraju krunice:)
Vječni Oče, prikazujemo ti Pre­dragocjenu Krv Isusa Krista
kao zadovoljštinu za svoje grijehe,
na utjehu dušama u čistilištu
i za potrebe svete Crkve. Amen. (1 x)

Vijek hvaljen i slavljen bio Isus Krist!
Koji nas je otkupio svojom Predragocjenom Krvlju! (3 x)

Četrdesetnica sv. misa i pričesti

Po jednoj objavi Bezgrešnog Srca Marijina, i po njezinu zagovoru, Trojedini Bog udjeljuje velike milosti za vršenje ove pobožnosti u Korizmi.ČETRDESETNICA svetih misa mora se strogo obavljati u stanju milosti. Na početku pobožnosti mora se obaviti ispovijed, a zatim četrdeset dana svakodnevno prisustvovati svetoj misi i pričesti. Svakodnevno moliti za Kristova Namjesnika, svetog oca Papu. U nakani da se svakodnevno zadobije potpuni oprost, koji će se ponuditi za svete duše u čistilištu, moliti krunicu i litanije Predragocjene Krvi Kristove. 

Zlatna krunica Kraljice ljubavi

Kraljica ljubavi"Djeco moja, posebno pozivam da se moli Zlatna krunica s izmijenjenim zazivima, koju sam vam Ja dala za moliti, jer ona pomaže u svemu. Isus posebno voli tu Krunicu. Tu Krunicu širite po cijelom svijetu, neka ju cijeli svijet moli jer je ona najpotrebnija u ovome vremenu. Ta Zlatna krunica obuhvaća sve: zasljepljuje sotonu, pomaže dušama u Čistilištu, obraća nevjerne, štiti nerođenu djecu, liječi sve bolesne koji trpe duševno i tjelesno". Isus preporučuje da ju se moli. "Djeco moja, Ja pohađam i bolesnike u bolnicama. Recite im neka nauče Zlatnu krunicu s izmijenjenim zazivima i neka je mole s vjerom i dobit će milosti !"

 

 

 

Devetnica svetoj Riti

svetarita.jpg

PRVI DAN

U Ime Oca i Sina i Duha Svetoga. Amen

Sveta Rito, moje brige me vode k Tebi. Pun pouzdanja obraćam se Tebi. Ti si nazvana pomoćnicom u bezizlaznim situacijama, jer si Ti već pomogla ljudima koji su tražžili Tvoj moćni zagovor. U svom mučnom i poniznom žživotu Ti si puno ljubila i zbog te ljubavi Gospodin će uslišati naše molitve.
Sveta i blagoslovljena Rito, Tvoje molitve vrijede pred Bogom, zato Te molim da Tvoj sestrinski zagovor bude uz ovu moju potrebu /reci potrebu/.Ti si bila jedna od nas, a sada Te Sveta Crkva postavila za moćnu pomoćnicu, molim te pogledaj na mene nevoljnika i priteci mi u pomoć, da ti moje srce daje hvalu:

Dokle god nam Bog ovdje daje život, dajmo hvalu svetoj Riti. Uvijek je slavljena Rita na nebu okrunjena.

Devetnica i krunica Božanskom milosrđu

sr. Faustina pred Isusovim likomNa Veliki petak počinjemo moliti devetnicu Božanskom milosrđu. Devetnica će nam pomoći da dublje uđemo u tajnu Božanskog milosrđa. Ta molitva treba posebno biti povezana za blagdan Božanskog milosrđa.

Sestra Faustina piše: "Devetnica na čast Božjeg milosrđa, koju mi je Isus naredio da zapišem i da molim prije blagdana Božjeg milosrđa, počinje na Veliki, Sveti Petak! Isus joj je označio nakane u vezi s tom molitvom: "Želim da tijekom tih devet dana dovodiš duše na izvor Moga milosrđa, kako bi one iz toga izvora crple snagu, svježinu i sve milosti koje su im potrebne u teškom životu, napose u smrtnom času. Svaki dan dovodit ćeš k Mome Srcu drugu grupu duša, da se umiju u ovom oceanu Milosrđa...To ćeš činiti tijekom svoga života i u vječnosti, svaki dan molit ćeš Moga Oca nebeskoga po Mojoj Gorkoj Muci, moleći milost za duše".

 

Molitva opraštanja

Gospodine Isuse Kriste, danas želim sebi oprostiti sve svoje grijehe, prijestupe i sve ono što je u meni loše, ili što mislim da jest. Gospodine, opraštam sebi zalaženje u okultno, čitanje horoskopa, pohađanje seansi, gatanje, amulete, izgovaranje Tvoga Imena uzalud, sve prigode kada Te nisam slavio/la, sve boli koje sam nanijeo/la roditeljima, opijanja, uzimanja droge, grijehe protiv čistoće, preljube, pobačaje, krađu, laži. 

Preminuo fra Zvjezdan Linić

U subotu, 7. prosinca 2013., blago u Gospodinu preminuo je u 73. godini života fra Zvjezdan Linić, prvi počasni član Zajednice Krista Kralja.

http://www.hrt.hr/index.php?id=vijesti-clanak&tx_ttnews[tt_news]=228613&tx_ttnews[backPid]=867&cHash=00945916b4

Devetnica Duhu Svetomu

Devetnica Duhu Svetomu

Svaki dan devetnice započeti sa Zazivom Duha Svetoga, nastaviti s molitvom za određeni dan, te izmoliti Krunicu Duhu Svetom i Litanije Duhu Svetomu.

ZAZIV DUHA SVETOGA
Dođi, Duše Presveti
sa neba nas posjeti
zrakom svoje milosti.

Kako moliti krunicu

+ U ime Oca i Sina i Duha Svetoga

O Isuse, to je tebi za ljubav, za obraćenje grešnika i kao naknada za uvrede koje se nanose Bezgrešnom Srcu Marijinu.

Vjerujem u Boga Oca svemogućega, Stvoritelja neba i zemlje. I u Isusa Krista, Sina njegova jedinoga, Gospodina našega, koji je začet po Duhu Svetom, rođen od Marije Djevice, mučen pod Poncijem Pilatom, raspet, umro i pokopan; sašao nad pakao; treći dan uskrsnuo od mrtvih; uzašao na nebesa, sjedi o desnu Boga Oca svemogućega; odonud će doći suditi žive i mrtve. Vjerujem u Duha Svetoga, Svetu Crkvu katoličku, općinstvo svetih, oproštenja grijeha uskrsnuće tijela i život vječni. Amen.