2015

Uprizorenje živih jaslica u Adventskom parku u Crikvenici

U nedjelju, 27. prosinca 2015. u Advetnskom parku u Crikvenici uprizorene su žive jaslice pod nazivom "Božić je judi". Svetu obitelj uprizorili su Ana i Ivan Butorac i njihova princeza mala Veronika te Sandra i Josip Dugonjić s malim Gabrijelom. Sveta tri kralja došli su u likovima Hrvoja Giorgola, Jurice Goje i Ivana Filipovića.

 

 

Uprizorenje živih jaslica u Crikvenici

U nedjelju, 27. prosinca 2015. se i u gradu Crikvenici dogodilo nešto veličanstveno. Dogodio se Božić. Zajednica Krista Kralja, Udruge Desetina, upriličila je uprizorenje živih jaslica "Božić je judi" u Adventskom parku. Događaj koji se zbio prvi put u Crikvenici. Uz pjevanje božićnih pjesama prikazano je rođenje našega Kralja. Najveća radost mnogobrojne djece bio je dolazak maloga Isusića kojemu su se poklonili pastiri i tri kralja s darovima. Svetu obitelj upriličili su Ana, Ivan i mala Veronika Butorac iz Crikvenice te Sandra, Josip i mali Gabrijel Dugonjić iz Grižana. Bilo je prekrasno i nadamo se da smo radost Božića podijelili sa svima koji su nam se večeras pridružili na prvom skazanju živih jaslica u Adventskom parku u Crikvenici. 

Skazanje živih jaslica "Božić je judi" na Škurinju

Sedmu godinu za redom Zajednica Krista Kralja upriličila je skazanje živih jaslica pod nazivom "Božić je judi" u nedjelju, 20. prosinca 2015. uz nazočnost velikog broja velikih i malih čanova Zajednice i njihovih prijatelja. Kroz pjevanje božićnih pjesama: Pastorella, Svim na zemlji, Tri kralja jahahu, Zdravo budi mladi Kralju, Raduj se o Betleme i Božić je judi ipričana je priča o Isusovom rođenju, dolasku pastira i tri kralja. Na početku skazanja, nakon dolaska Svete Obitelji u pripremljenu štalicu ipričana je priča o magarcu koju je napisala i uprizorila Nika Turković. Ugodno druženje s uzvanicima i prijateljima nastavljeno je uz prigodno pripremljen blagdanski stol te Božićni sajam i bogatu tombolu. Zahvaljujući našoj sestri Zdenki Lučić imali smo i tortu s pravim jestivim jaslicama. Proslavili smo i rođendan naše sestre Belinde. Od srca zahvaljujemo svima koji su bili dio još jednog uspješnog projekta potaknutog Duhom Božjim, a posebno obitelji Brletić, Ivanu, Mateji i maloj Paoli koji su večeras uprizorili Svetu Obitelj. Više pogledajte u foto-galeriji:

https://photos.google.com/album/AF1QipP7bWdGwgCMteEdJROs2z_QnAEdI_Zbt3rUUkCx

Uprizorenje živih jaslica "Božić je judi"

Skazanje živih jaslica "Božić je judi" u subotu, 19. prosinca 2015. upriličili su članovi Zajednice Krista Kralja, Udruge Desetina ispred katedrale sv. Vida. To su prve žive jaslice u gradu Rijeci. Zajednica Krista Kralja je ovim skazanjem htjela radost Božića donijeti svim građanima Rijeke i u tome su zaista uspjeli. Sretan i blagoslovljen Božić! Više pogledajte u foto-galeriji:https://photos.google.com/share/AF1QipMRqGjIKuWSD_4kyuHxYJyGQIVqhvWg0MaINjRIHW200IgdBR6tdo5ea4L-rpyvfg?key=YnBPTGlxOFdQTTduVVhZLWZYcEFIRWstd2NVcGpB

 

Posjetili smo posljednje zemaljsko počivalište patera Zvjezdana

Svaki naš dolazak u Samobor prilika je da posjetimo zemaljsko počivalište našega dragoga patera Zvjezdana, da izmolimo njemu tako dragu "zlatnu krunicu" i "zajedno s njim" punim srcem zapjevamo njemu najdražu pjesmu "Velik si!". I ovoga puta bio je to susret pun sjete i tuge, ali i radosti jer znamo da je naš dragi pater bio s nama i veselio se našem dolasku, kao što je uvijek s radošću govorio - "Evo mojih dragih rječana!" Prisjetili smo se i našeg dragog fra Jožice kojega evo već godinu dana nema među nama.
Dragi naš pater, počivaj u miru do slijedećeg sureta!

Čestitamo našem dragom Laurentu

Dragi moji!
Prošlo je već nekoliko godina otkako sam prvi puta čuo Božji poziv: "Koga da pošaljem? Tko će ići po mojemu nalogu?" Danas prvi puta odgovaram pred svojom bogoslovskom zajednicom i pred vama: "Evo me, mene pošalji!", primajući tako večeras admissio, a sutra, na blagdan Krista Kralja, lektorat po molitvi biskupa Josefa Clemensa. Raduje me što ste večeras samnom pred oltarom Božjim. Mislim i prikazujem vas u molitvama! 
Vaš Laurent

Čestitamo našem dragom Laurentu i pratimo ga u molitvama na putu kojim hodi po Božjem pozivu!

 

Proslavili smo blagdan Krista Kralja

U nedjelju, 22. studenog 2015. proslavili smo svečano blagdan našeg zaštitnika Krista Kralja svevladara. Svečano misno slavlje u crkvi sv. Katarine u Selcu predvodio je duhovnik zajednice Krista Kralja, vlč. Tomislav Ćurić. Misno slavlje animirali su članovi slavljeničkog tima Zajednice Krista Kralja. Hvala svima koji su pripremili agape i pridružili nam se u zajedništvu, pjesmi i druženju te s nama slavili našega Kralja, zaštitnika Zajednica Krista Kralja iz Grižana i Rijeke.

Blagdan Svih Svetih

U subotu, 1. studenog 2014. posjetili smo Gradsko groblje na Kozali gdje smo molili krunice za naše pokojnike, duše u čistilištu i za sve one za koje nitko ne moli. Na Blagdan Svih Svetih prisjećamo se naših najmilijih koji više nisu među nama. Groblja i posljednja počivališta postaju mjesta naše zahvale i prisjećanja. Svi sveti su svetkovina koja je, bez obzira na vjersku pripadnost, prihvaćena kao zajednička civilizacijska vrijednost. Stoga je to i državni praznik u svim zemljama zapadne kulture. 

»Ovi odjeveni u bijele haljine, tko su i odakle dođoše?« Odgovorih mu: »Gospodine moj, ti to znaš.« A on će mi: »Oni dođoše iz nevolje velike i oprali su haljine svoje i ubijelili ih u krvi Jaganjčevoj.«

Hodočašće Kraljici Mira u Međugorje od 23. do 25. listopada 2015.

Članovi Zajednice Krista Kralja i učenici Medicinske škole u Rijeci hodočastili su s vjeroučiteljicom i voditeljicom Ines Turković od 23. do 25. listopada 2015. Kraljici Mira u Međugorje.

 

 

Misa zahvalnica i koncert

U ponedjeljak, 19. listopada 2015. povodom blagdana svetog Luke, zaštitnika medicinskih djelatnika, a u povodu Dana Medicinske škole u Rijeci, u Svetištu Majke Božje Trsatske slavili smo svetu misu zahvalnicu. Misno slavlje predvodio je fra Bernardin Plantek, a animirali su članovi zbora "Schola medica" i članovi Zajednice Krista Kralja. Program su pripremili vjeroučitelji Vinko Marijanović i InesTurković sa sadašnjim i bivšim učenicima. Na završetku misnog slavlja održan je kratak koncert Tamburaškog orkestra KUD "Vatroslav Lisinski" iz Crikvenice, čiji je član i naš kolega Marijan Matejčić.

Stranice