2011

Skazanje živih jaslica 2011

U utorak, 20. prosinca 2011. u našim prostorijama Caritasovog doma na Škurinju održan je scenski prikaz živih jaslica.

Duhovna obnova u kući susreta Tabor

Seminar duhovne obnove u Kući susreta "Tabor" održan je od 1. do 4. prosinca 2011. Ovogodišnji seminar duhovne obnove u došašću imao je temu "Dođi i položi na nju ruke da ozdravi i oživi", a vodio ga je fra Zvjezdan Linić sa suradnicima. Seminar su animirali članovi slavljeničkog tima Zajednice Krista Kralja.

Početak rada Zajednice Krista Kralja na Škurinju

U utorak, 11. listopada 2011. zajednica Krista Kralja započela je s radom u novim prostorijama Caritasa na Škurinju. Molitveni susreti održavali su se u "maloj školi" Medicinske škole u Rijeci punih šest godina sve do jeseni 2011. godine. Zahvaljujući riječkom nadbiskupu mons. Ivanu Devčiću Zajednica danas djeluje u adekvatnom i lijepom prostoru Caritasovog doma na Škurinju.

Hodočašće u Lurd 2011

Članovi Zajednice Krista Kralja hodočastili su u Lurd od 25. do 29. kolovoza 2011. godine. Posjetili smo Monte Carlo, Thoronet, Avignon, Nicu, San Sebastiano i naravno, naše odredište hodočašća Lurd i našu dragu Majku Lurdsku. Boravili smo na mnogim mjestima gdje je hodala i živjela sv. Bernardica.

 

Marino Restrepo - Župna crkva Sv. Katarine, Selce

"Presveto srce Isusovo i bezgrješno srce Marijino"

Na veliki blagdan Sv. Petra i Pavla, 29. lipnja 2011., zajednica Krista Kralja je velikom milošću Božjom, na najljepši način, u potpunoj kulminaciji svojeg razvijanja i osnaženja u razmatranju Riječi Božje i molitvi, u potpunosti okrunila svoja slavlja i susrete u župnoj crkvi Sv. Katarine u Selcu započinjući večer euharistijom. Misno slavlje za zagovor apostolskih prvaka predvodio je duhovnik zajednice vlč. Tomislav Ćurić. To je neobično obogatilo i predano slavljenje pjesmom zahvaljujući glazbenim dušama zajednice Krista Kralja, pa smo s lakoćom prešli u mirnu večer prepunu direktnih Božjih poruka koje su se za nas objavile preko našeg dragog brata Marina Restrepa čija su predavanja mnogi prisutni već pratili u njegovim prethodnim dolascima u Hrvatsku. 

Tko želi biti Isusov Milijunak?

Na kraju pastoralne godine, u utorak, 28. lipnja 2011. Zajednica je organizirala druženje uz kviz znanja Tko želi biti Isusov mili junak? Naime, Božjom Providnošću odabrana su 20 natjecatelja koji su se rasporedili u četiri natjecateljske ekipe, a odabrali su ova imena: Apostoli, Prinčevi i princeze, Emaus i Kraljica mira. Ogledali su se kroz tri igre:

Blagdan sv. Vida - VID fest 2011

Proslava dana našega grada, 15. lipnja tradicionalno je započela svečanom procesijom od katedrale Sv. Vida do Trga Riječke rezolucije. Misno slavlje na tom je mjestu predvodio požeški biskup Antun Škvorčević, u zajedništvu sa svojom braćom biskupima i svećenicima ali i mnoštvom vjernika našega grada koji su popunili sve kutove i okolne ulaze toga trga. Festival duhovne glazbe "Vidfest 2011" zaokružio je ovu blagdansku večer.

Susret Zajednice Krista Kralja predvodi vlč. Dražen Radigović

U utorak, 14. lipnja 2011. na dan kada se Zajednica okuplja na redovitom molitvenom i slavljeničkom susretu, ovog je puta u duhovskoj molitvenoj osmini ugostila vlč.Radigović Dražena, duhovnika zajednice "Dobri pastir". Tema susreta je bila o Duhu Svetom.

Blagdan duhova - svečano Misno slavlje u Selcu

Duhovi su blagdan silaska Duha Svetoga na apostole u Jeruzalemu, 50 dana nakon Kristova Uskrsnuća. Od tuda i izraz Blagdan Pedesetnice, Pentekoste. Slavi se blagdan "rođenja Crkve" budući da Djela Apostolska donose kako su apostoli puni Duha Svetoga govorili tako da su ih mogli razumjeti ljudi svih naroda i jezika, a mnoštvo se "dalo krstiti te su primili Duha Svetoga".

Sveti Otac Benedikt XVI. u Hrvatskoj

Zahvalno Misno slavlje na Hipodromu, 5. lipnja 2011.

U dvodnevnom pohodu pape Benedikta XVI. Hrvatskoj, 4. i 5. lipnja 2011., članovi Zajednice Krista Kralja odlučili su se na hodočašće u Zagreb, kako bi bili u zajedništvu s papom i vjernicima iz domovine i svijeta u Kristu prisutnom u Euharistiji. Pohod je bio također i uočnica Nacionalnog dana hrvatskih katoličkih obitelji pa su i poruke koje je uputio bile i obiteljske tematike. 

Stranice